Laksa Bowl

Maleisische noodlesoep

Laksa Bowl

voor 3 porties

  • 2 sjalotten, ± 40 g
  • 2 stengels citroengras, (sereh)
  • 3 eetl. wokolie
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 2 theel. Black knoflookpaste
  • 1 eetl. Black Chilipaste
  • 50 cl kokosmelk
  • 1 kippenbouillontablet
 
  • ½ theel. Black vissaus
  • 112 gram rijstnoedels 2mm (half pak)
  • 250 g tofu
  • 75 g taugé
  • 1 rode peper
  • 2 lente-uien
  • 225 g garnalen, diepvries (ontdooid)
  • 10 g koriander

Snijd de sjalotten in smalle ringetjes.
Snijd het onderste witte gedeelte van de citroengras doormidden.
Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotten en de citroengras.
Voeg het kerriepoeder, knoflook paste en chili paste toe en fruit ze kort mee.
Voeg 25 centiliter water en de kokosmelk toe en roer het geheel goed door.
Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
Doe de deksel op de pan en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
Breng op smaak met een halve theelepel vissaus.
Kook de rijstnoedels volgende de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de tofu in blokjes.
Snijd de rode peper en lente-uien in dunne ringetjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan, dep de tofu droog en bak deze in de hete olie krokant.
Verwarm de garnalen in de soep.
Verdeel de noedels, de rode peper en lente-uiringetjes, de tofu en de taugé over 3 soepkommen en schep de hete soep erop.
Garneer de soep met de koriander.
Serveer de laksa bowl direct.

Bron: Conimex

Terug