Kruidige kippensoep

kippensoep (1K)

  • 100 g kipfilet
  • 0.75 l kippenbouillon
  • 2 eetl. fijngehakte selderij
  • wokolie
  • 1 theel. kerrie gjawa
  • 1 theel. serehpoeder
  • 1 theel. djahe

Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes 3 minuten.
Bestrooi ze met de kruiden en roerbak nog 2 minuten.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 3 minuten doorkoken.
Schep de soep in diepe kommen en bestrooi met de selderij.

Lekker anders kan ook

Breng de soep eventueel verder op smaak met een scheutje kecap, een scheutje gembersiroop, wat sambal of wat citroensap.
Vervang de losse kruiden eventueel door 3 theelepels bami- of nasikruiden.

Bron: Conimex

Terug