Kruidensoep

Kruidensoep

    • voor de kruiden
  • brandnetel
  • jichtkruid
  • wilde knoflook
  • kervel
  • paardenbloem
  • peterselie
  • zuring
  • bieslook
  • jakobskruiskruid
  • pimpinelle
  • kropaar
    • andere ingrediënten voor de kruidensoep
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 2 bloemige aardappelen
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. olie
  • zout & peper

Snijd de uien, knoflookteentje en geschilde aardappelen zeer fijn.
Was de kruiden en hak ze grof of doe ze kort in de blender.
Dit mag geen puree worden.
Verhit de boter en de olie in een pan.
Pas op dat het niet te heet wordt!
Voeg de in blokjes gesneden uien, knoflookteentje en aardappelen toe en zweet ze aan.
Giet vervolgens de groentebouillon erbij en laat 10 minuten op matig vuur sudderen.
Voeg tot slot de gehakte kruiden toe en roer ze erdoor.
Breng op smaak met zout en peper en dien onmiddellijk op.

Strooi voor het opdienen verse, fijngehakte kruiden zoals dille, bieslook of peterselie over de soep of versier met enkele madeliefjes- of viooltjesbloesems.

Bron: kraut &rüben

Terug