Koude spinaziesoep

Koude soep van spinazie(-achtige) met avocado

Koude spinaziesoep

  • 2 fikse uien gesnipperd
  • scheut olijfolie
  • 500 g spinazie / snijbiet / Nieuw-Zeelandse spinazie, schoon
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 limoen
  • Turkse yoghurt, Griekse mag ook
  • scheutje Worcestershiresaus

Van de Nieuw-Zeelandse spinazie knippen we het blad, alleen dat gebruiken we.
Voor snijbiet is dat hetzelfde, dat trekken we met de hand van de bladstengel.
Spinazie kan zo worden gebruikt.

Begin 's morgens
Ui op matig vuur glazig smoren in een kasserol (stevige pan) met de scheut olijfolie.
Spinazie erbij doen, regelmatig omschepppen, het slinkt.
1 liter water eraan toevoegen en dan pakweg 20 minuten doorkoken.
Vervolgens: vuur uit en af laten koelen.
Dan in de koelkast verder laten koelen.
Wij leggen de avocado's ook in de koelkast, dan zijn die ook koud.

Lange pauze.
Pel de avocado's (in de lengte door midden snijden, pit eruit en iedere helft wip je uit de vel), snijd ze in blokjes en meng ze met het sap van de limoen.
Pureer de spinazie met het vocht en enkele fikse lepels yoghurt.
Pureer vervolgens een deel van de spinazie met de avocado en meng vervolgens alles.
Meng er wat Worcestershiresaus door, naar smaak.
Zet weg in de koelkast om nog kouder te worden.
Serveer.

Bron: Gazpachos, koude soepjes, hartig en zoet, Anne-Catherine Bley, 2012
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug