Koude komkommersoep met munt en yoghurt

Koude komkommersoep met munt en yoghurt

vegetarisch, uit Turkije

  • 1 komkommer
  • 1 snufje zout + versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • ½ l Bulgaarse of Turkse yoghurt
  • 2 eetl. fijngesneden verse munt
    + 4 topjes voor de garnering
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 snufje cayennepeper

Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en verwijder de zaadjes met een lepel.
Rasp de komkommer in dunne reepjes en bestrooi de reepjes met wat zout.
Doe de komkommerreepjes in een zeef en laat ze ca. 15 minuten uitlekken.
Druk het vocht zoveel ogelijk uit de komkommerreepjes.
Vermeng de komkommer met de yoghurt, gesneden munt en knoflook.
Verdun de soep met ca. 15 cl water en breng de soep op smaak met peper en zout.
Laat de soep in de koelkast in ca. 30 minuten door en door koud worden.
Schep de koude komkommersoep in gekoelde kommen en druppel er wat olijfolie over.
Kruid de soep licht met een snufje cayennepeper en garneer tenslotte met munttopjes.

Tip
Vries de soep in, in ijsblokjes vormen en u heeft een lekkere, koele versnapering voor tussendoor.

Bron: Spar Succes recepten

Terug