Koude avocadosoep

Koude avocadosoep

  • 100 g spinazie of snijbiet of zevenblad
  • 1 avocado
  • 30 g vers basilicumblad
  • 1 teen knoflook
  • 30 cl krachtige koude groentenbouillon
  • peper & zout
  • 1 komkommer, geschild en in kleine blokjes
  • 1 kolf maïs, korrels (of potje, uitgelekt 200 g)
  • 1 eetl. (cider-)azijn
  • grote garnalen (gamba’s)
    of in oven gebakken aardappeltjes

Schil de avocado en verwijder de pit.
Neem een maatbeker en doe de spinazie/snijbiet/zevenblad, avocado, bouillon, basilicum, teen knoflook er in en zet de blender/staafmixer er op.
Maal zeer fijn.
Zeker als u zevenblad gebruikt moet er gedurende flinke tijd worden fijngemalen.
Dat is wat stugger.
(Dus van het zevenblad zo veel mogelijk steeltjes verwijderen.)
Breng op smaak met peper en zout.
Maïs van de kolf snijden is niet zo moeilijk.
Het kan wel rondspatten.
De kolf schuin verticaal neerzetten en met een keukenmes de korrels van de kolfkern snijden.
Ja, er zullen wat korrels kapot gaan – het maïsmelk vloeit er uit.
Kook de korrels even kort, anders is het toch iets te taai.
Meng de uitgelekte en afgekoelde maiskorrels met de stukjes komkommer en wat azijn.
Doe dit bij de soep in de maatbeker en roer het erdoorheen.
Zet weg in de koelkast.
Bak de grote garnalen.
Strooi er wat (gerookt) paprikapoeder over.
Indien vegetarisch: de aardappels in partjes snijden en met paprikapoeder bestrooien.
In de oven, op een bakplaat (met bakpapier) op 200 °C een half uur bakken tot ze gaar zijn en bruin worden.
Serveer de soep met de garnalen of de aardappels erin.

Bron: ’n Whatsapp’je van Wilma, die het uit het boek "Your 50 Days of Green Happiness" heeft
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug