Koud courgettesoepje

Koud courgettesoepje - 1

  • 1 kg courgette
  • 1 l yoghurt – of kefir
  • 1 citroen, sap alleen
  • 2 handen vol basilicumblad
  • scheutje olijfolie
  • 150 g verse Parmezaanse kaas + wat extra
  • peper & zout
  • optioneel: wat rode verse chilipeper, klein gesnipperd

Was de courgette(s).
Snijd ze in kwarten in de lengte en schraap de zaadlijst er uit (bij hele kleine courgettes is dat niet nodig).
Stoom de courgette een minuut of zeven tot ze zacht zijn.
Spoel af onder koud water om het garen te stoppen.
Laat uitlekken.
Neem een keukenmachien of blender.
(Het kan ook met een staafmixer.)
Doe alle ingrediënten – maar de helft van de yoghurt of kefir – er in en blend!
Pureer.
Maak het zacht.
Breng over in een kom en klop er nog yoghurt of kefir door, tot het de gewenste dikte heeft.
Breng op smaak met meer peper, zout of kaas.

Koud courgettesoepje - 2

Doe het in een kom en zet weg in de koelkast.
Het moet goed koud worden, dus minimaal twee uur onderin.
Voor het serveren nog een keer opkloppen.
Giet in glazen en drapeer er nog wat kaas over.

Bron: C & Z
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug