Sopa de cilantro

koriandersoep

  • 3 eetl. olie
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 courgette, in plakken
  • 12½ cl crème fraîche
  • 70 cl kippenbouillon
  • ½ limoen
  • 2 zakjes koriander +/- 15 g
    (dat zijn die magere zakjes AH-zakjes)
  • groene tabasco

In een soeppan de olie verhitten en de ui 5 min. zachtjes bakken.
Knoflook en courgette toevoegen en op een laag vuur nog 10 min. bakken.
De crème fraîche door de courgette mengen.
Kippenbouillon toevoegen.
De limoen in de pan doen en de soep 15 min. zachtjes laten koken.
De limoen verwijderen.
De koriander (met stelen) erdoor roeren en 1 min. meewarmen.
De soep met een staafmixer pureren.
Op smaak brengen met zout en tabasco.
Over vier kommen verdelen en serveren met tortillachips.

Terug