Romige koolrabisoep met groene olie

Romige koolrabisoep met groene olie

  • 400 g koolrabi
  • 2 sjalotjes
  • een scheut olijfolie
  • ½ theel. nootmuskaat
  • 50 cl groentebouillon
  • 10 cl room
  • rasp van een halve citroen
  • peper & zout
  •  
    • voor de groene olie
  • 10 cl olijfolie
  • 1 eetl. gistvlokken
  • 1 eetl. citroensap
  • 20 g koolrabiblad

Mix de olijfolie, gistvlokken, citroensap en koolrabiblad tot een groene olie.
Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
Versnipper de sjalotjes en fruit ze in wat olijfolie.
Voeg de koolrabi en de nootmuskaat toe.
Roerbak 3 minuten.
Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat zachtjes koken tot de koolrabi gaar is.
Mix de soep mooi glad.
Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
Klop de soep op met een melkschuimer.
Serveer de soep in glaasjes en werk af met een lepel groene olie en wat citroenrasp.

Bron: Kook het seizoen
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief

Terug