|
|
Ook in de winter kun je volop variëren met groente.
Neem nou koolrabi: een heerlijk, klein, bleekgroen kooltje dat smaakt naar zoete radijsjes.
Je vindt 'm zelden in de supermarkt, wel bij groentewinkels, in natuurwinkels en op de markt.
Zeer geschikt om soep van te maken.
De grove mosterd zorgt voor een beetje pit.
Last but not least: een echt snelklaarsoepje.
Snipper de ui en knoflook en fruit ze zachtjes in wat boter in een soeppan.
Schil intussen de koolrabi en aardappel en snij ze in blokjes.
Spoel af onder de kraan.
Doe ze bij de ui.
Voeg 1 liter water toe, de bouillonblokjes en zout & peper.
Kook zachtjes circa 15 à 20 minuten tot de groenteblokjes zacht zijn.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
Roer de mosterd door de soep.
Verdeel de soep over borden of kommen.
Giet een scheutje room in het midden en trek er met de achterkant van een lepel een stervorm in.
Strooi er fijngeknipte bieslook over.