Koolraapsoep met appel

Koolraapsoep met appel

  • 600 g koolraap
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 50 g boter
  • 12½ cl kookroom
 
  • 2 eetl. honing
  • 30 g croutons
  • 2 appelen
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • peper & zout

Schil de koolraap, ui en appels.
Snijd alles in kleine blokjes.
Snijd een kwart tot de helft van de prei in dunne ringen en was (bewaar de rest voor een ander gerecht).
Kook 1 liter water en los de bouillonblokjes hierin op.
Bak de preiringen in een klein beetje van de boter, tot deze zacht zijn.
Zet even apart.
Smelt de boter in een ruime pan op matig vuur.
Bak de groenten aan tot de ui glazig is (ongeveer 5 minuten).
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat 15 - 20 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Zet het vuur uit en voeg de room en honing toe.
Pureer met een staafmixer. Breng verder op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen en garneer met prei.

Serveer met wat lekker (stok)brood.

Bron: Verse Oogst

Terug