Koude komkommersoep met groene peper en amandel

  • 1 komkommer, gewassen en ontzaad
  • 100 g witte amandelen
  • 1 groen pepertje, ontzaad en in stukjes gesneden
  • sap van 1 citroen
  • 1 groene paprika, grofgehakt
  • 1 bosje peterselie, grofgehakt
  • 100 g gepelde garnalen
  • 3 eetl. sterke, extra vergine olijfolie (bijv. uit Zuid-Spanje)
  • peper en zout

Pureer de amandelen in een keukenmachine.
Voeg de komkommer en het groene pepertje toe en pureer tot een fijne soep.
Proef de soep en breng ’m op smaak met citroensap, peper en zout.
Meng de paprika en de peterselie met de garnalen.
Laat de soep door en door koud worden.
Serveer in diepe borden met het garnalenmengsel in het midden en besprenkel met de olie.

Meeuwig & Zn.

Terug