Komkommer - koriandersoep

  • 1 grote komkommer, ongeschild, gehalveerd
  • 1 eetl. grof zeezout
  • 30 cl Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook geperst!
  • 6 dl groentebouillon
  • 35 g korianderblaadjes
  • zout
  • peper
  • citroensap
  • 1 rode peper

Verwijder de zaadjes uit de komkommerhelften.
Snij de komkommer in stukjes, strooi er zeezout over en laat 30 minuten in een zeef uitlekken.
Spoel de komkommer onder koud stromend water en laat weer goed uitlekken.
Dep de komkommer droog met een doek en pureer deze samen met de yoghurt, knoflook, bouillon en korianderblaadjes in de keukenmachine tot een gladde soep.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Laat de soep in de koelkast nog 2 uur koelen.
Garneer met koriander en de rode peper (waarvan de zaadjes verwijderd werden, in dunne ringen).

Bron: Soeprecepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug