Komkommer-kerriesoep

komkommer_kerriesoep (3K)

  • 2 komkommers
  • 2 appels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui (of 2 sjalotjes)
  • enkele takjes verse koriander
  • vloeibare margarine
  • 2 theel. (pikante) kerriepoeder
  • 60 cl kippenbouillon
  • 20 cl kookroom
  • zout & peper
  • extra nodig: staafmixer/keukenmachine

Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
Snijd hem in stukken.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukken.
Pel en snipper de knoflook en ui.
Hak de koriander fijn.
Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan.
Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn
en fruit de knoflook en ui ca. 2 minuten.
Voeg de komkommer, appel en kerriepoeder toe en bak het ca. 3 minuten.
Voeg de bouillon en de kookroom toe, breng het geheel aan de kook en laat de soep ca. 5 minuten zachtjes koken.
Pureer en zeef de soep en breng op smaak met zout & peper.
Schep de soep in vier kommen en strooi de gehakte koriander erover.

Serveertips
Als je de soep vult met stukjes gekookte ei, garnalen, noedels of rijst en een stuk brood of kroepoek erbij serveert, maak je van deze soep een compleet hoofdgerecht.
Door knoflook te snijden in plaats van persen wordt de smaak wat milder, evenals de nare geur achteraf.

Bron: Boodschappen

Terug