Komkommersoep - I

voorgerecht
  • 1 komkommer, geschild, ontpit
  • 1 l groente- of ontvette kippenbouillon
  • 4 lente-uitjes, in smalle schuine stukjes
  • 6 cl sojasaus
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eiwitten

Snijd de komkommer in schijven en breng deze in de bouillon aan de kook.
Stoof de kommer op zacht vuur gaar, pureer alles.
Breng opnieuw aan de kook, voeg lente-uitjes toe en laat het geheel 5 minuten pruttelen.
Voeg sojasaus en peper toe.
Klop het eiwit licht op tot zachte pieken en giet het in de zacht pruttelende soep.
Roer goed en serveer.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©


Komkommersoep - II

  • 1 komkommer
  • 50 g bloem
  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 eidooiers
  • 3 cl room
  • 1 eetl. gehakte dille
  • sap van ½ citroen

Schil de komkommer en snijd deze in blokjes.
Snipper de ui.
Fruit komkommer en ui in de boter glazig. voeg de bloem toe en roer tot er geen bloemklontjes meer zijn.
Schenk de bouillon er in kleine hoeveelheden bij en blijf roeren om klontjes te voorkomen.
Als alle bouillon is toegevoegd, blijven roeren tot het begint te binden.
Deksel op de pan en 15 minuten op laag vuur laten koken.
Klop de eidooiers met de room en zout & peper los.
Neem 5 cl van de soep en laat dit in een straaltje al kloppend bij het ei-roommengsel lopen.
Haal de soep van het vuur en voeg het ei-roommengsel al kloppend met een garde aan de soep toe.
Breng de soep op smaak met de dille en citroensap.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug