Koud kokossoepje met ananas en rode peper

kokossoepje (2K)

  • ½ rode peper
  • 5 cl azijn
  • 1 rijpe ananas
  • 1 pakje romige kokosmelk (20 cl)
  • 10 cl ananassap
  • suiker

Verwijder de hete pitjes van de rode peper onder de kraan en snijd de peper in zo smal mogelijke ringetjes.
Leg de ringetjes minstens 15 minuten in een schaaltje met de azijn.
Hoe langer, hoe minder pittig.
Schil de ananas, verwijder het harde hart van de ananas en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pureer met een staafmixer de helft van de ananas met de kokosmelk en het ananassap.
Voeg eventueel wat suiker naar smaak toe.
Laat deze soep in de koelkast goed koud worden.
Zeef de peperringetjes en spoel ze met koud water goed af.
Meng met de achtergehouden ananasblokjes.
Schenk de koude soep in diepe borden.
Verdeel het ananas-pepermengsel erover en serveer direct.

Lekker anders kan ook
Ook lekker met mango in plaats van ananas!

Bron: Conimex

Terug