Pittige kokossoep

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • stukje gemberwortel
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theel. gemalen komijn (jintan)
  • 10 cl kippenbouillon (van tablet)
  • ¾ dl kokosmelk
  • 1 klein blikje kikkererwten (ca. 150 g)

Maak de sjalot, de knoflook en de rode peper schoon.
Snijd de sjalot en de knoflook klein.
Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in reepjes.
Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
Fruit de sjalot, de knoflook, de gember, de koriander en de komijn in de olie zacht.
Voeg de helft van de peper, de bouillon en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
Roer er de uitgelekte kikkererwten door en kook de soep nog een paar minuten.
Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met de rest van de reepjes peper.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamsvlees in yoghurtmarinade, geroerbakte spitskool en zilvervliesrijst met mango chutney.

Bron: Voedingscentrum

Terug