Kokossoep met kip

Kokossoep met kip

  • 1 volle eetl. groene curry pasta
  • 25 cl kippenfond of sterke kippenbouillon
  • 80 cl kokosmelk (2 blikken)
  • 1 stuk citroengras
  • enkele blaadjes djeroek poeroet
  • 2 - 3 kipfilets
  • 2 cm stuk gemberwortel
  • 3 lente-uitjes
  • 150 g noedels
  • klein bosje koriander
  • klein pepertje

Verhit de currypasta roerend in een soeppan.
Schenk hierbij de fond of bouillon en de kokosmelk en breng het langzaam aan de kook.
Kneus het stuk citroengras, leg er een knoop in en voeg samen met de kipfilets toe.
Laat het in ca. 8 minuten gaar worden.
Schil en rasp de gemberwortel.
Halveer het pepertje, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in schuine stukken van ca. 1 cm.
Neem de kipfilets uit de pan en voeg de gemberwortel, peperreepjes en de stukken lente ui met de noedels toe.
Kook de noedels in de soep.
Scheur de kipfilets in repen en doe ze terug in de pan.
Warm nu nog even kort door.
Verdeel de soep over 4 kommen en knip hierboven de korianderblaadjes grof.

Serveersuggesties
Men kan ook een blokje kippenbouillon gebruiken. Neem dan 1 blokje op 25 cl water. Neem djeroek poeroet (limoenblad) uit diepvries. Dat is aromatischer dan de gedroogde blaadjes.

Bron: Jacob
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug