Knolvenkelsoep

knolvenkelsoep (2K)

voor 2 liter soep

  • 2 knolvenkel
  • 1 wortel
  • 1 steel bleekselderij
  • 3 tuinkruiden tabletten
  • 2 ons bloem
  • roomculinair
  • peper -room-knoflook poeder
  • bosuitjes of verse bieslook

Knolvenkel in smalle reepjes snijden.
2 liter water aan de kook brengen.
Knolvenkel, wortel, bleekselderij toevoegen, tuinkruiden tablet + zout erbij doen.
Dan alles 3 a 4 uurtjes op de kleinste stand laten trekken.
Alles in de vergiet schudden en vocht in de pan weer aan de kook brengen.
Binden met bloem even weer aan de kook brengen.
Peper en knoflook op smaak brengen.
Pakje roomculinair bijvoegen zodat alles lekker roomig is.
Als laatste de knolvenkel en bieslook of bosuitjes.

Bron: Elly Aarts uit Leunen
Gepubliceerd door: Groentenfruit bureau

Terug