Knolseldersoepje met blauwe kaas

knolseldersoepje (2K)

  • 500 g knolselder, in blokjes
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 25 g boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 dl droge cider
  • 1½ l kippenbouillon
  • 100 g zoete appel, geschild en in blokjes
  • 125 g blauwe kaas (Roquefort, Danish blue, Fourme d'Ambert...)
  • 15 cl room
  • selderblaadjes of bladpeterselie
  • peper uit de molen

Fruit de selder en de uit glazig in de boter en de olijfolie.
Doe er de cider bij en laat even inkoken.
Schenk er de kippenbouillon bij.
Dek af en laat 5 tot 7 minuten koken, tot de selder gaar is.
Doe de appelblokjes bij de soep.
Laat nog 5 minuten koken onder deksel.
Mix de soep en breng ze op smaak met peper uit de molen.
Doe de verkruimelde kaas bij de room.
Verwarm tot net onder het kookpunt en roer goed glad.
Verdeel de hete soep over borden of kommetjes.
Lepel er wat van de warme kaasroom bij.
Werk af met een plukje groen.
Serveer meteen.

Opmerking
Lekker met gefrituurde selderreepjes: snij 100g knolselder in fijne reepjes. Dep ze goed droog en frituur ze vlak voor het opdienen in hete frituurolie.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug