Knolselderijsoep met truffelroom

  • 1 kg knolselderij in blokjes
  • 2 gesneden uien
  • wat boter
  • 2½ l bouillon
  • ½ l melk
  • sap van een halve citroen
    • garnituur
  • circa 20 cl room
  • teentje knoflook
  • 1 verse truffel

Stoof de uien in wat boter en voeg de blokjes knolselderij toe.
Laat verder stoven en roer af en toe.
Voeg bouillon en citroensap toe om een mooie witte kleur te behouden en gaar gedurende 10 à 15 minuten.
Voeg de melk erbij en laat nog even aan de kook komen.
Pas op voor schiften bij te lang koken.
Mix de soep op hoge snelheid, zodat u een luchtige fluweelachtige structuur verkrijgt.
Giet terug in de pot en houdt de soep op temperatuur terwijl u de room bijna stijfklopt.
Wrijf eventjes met het teentje look over de rasp, neem dan de truffel en rasp deze fijn over de slagroom.
Voeg nog wat zout & peper toe naar smaak en meng alles.
Dien de soep op met een flinke toef room in elk bord.
Een beetje kleingesneden peterselie, kervel of bieslook zorgen voor een kleurig accentje.

Bron: Lokeend
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug