Knolselderijsoep

knolselderijsoep (1K)

  • 2 sjalotten
  • 1 wit van prei
  • margarine
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 1 knolselderij
  • peper
  • zout
  • bieslook

Snij de sjalotten en de prei fijn en stoof ze aan in wat margarine.
Overgiet met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook.
Schil intussen de knolselderij en snij hem in blokjes.
Voeg die toe aan de kokende bouillon.
Laat 20 minuten koken.
Mix de soep heel fijn en schuimig.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over kommetjes en garneer met fijngesneden bieslook.

Opmerking
Wie houdt van een 'dikke', gebonden soep vindt in knolselderij een lijnvriendelijke vervanger voor aardappelen: knolselderij bevat vier keer minder calorieën.
Deze lekkere knol is ook rijk aan calcium, fosfor en vitamine C.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug