Knolselderijsoep met croutons en verse garnalen

Knolselderijsoep met croutons en verse garnalen

  • 1 knolselderij
  • 1 bloemige aardappel
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetl. fijngehakte bieslook
  • 2 sneetjes broden
  • 120 cl groentebouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • 20 cl room
  • hazelnootolie
  • boter
  • peper & zout

Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
Doe hetzelfde met de aardappel.
Snipper de ui en bak glazig in wat boter.
Pers er twee teentjes knoflook bij en laat even meebakken.
Voeg de knolselderijblokjes en de aardappelblokjes bij de ui en roerbak 3 minuten.
Blus met de bouillon en breng aan de kook.
Doe er een takje rozemarijn bij en laat op een zacht vuur 25 minuten sudderen.
Snijd het brood in blokjes.
Pers het resterende teentje knoflook uit en bak even aan in wat boter.
Voeg de broodblokjes toe en bak mooi goudbruin.
Kruid met peper en zout.
Haal het takje rozemarijn uit de soep en mix de soep glad.
Zet het vuur uit en roer er de room onder.
Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Schep de knolselderijsoep in borden en werk af met knoflookcroutons, garnaaltjes en bieslook.
Druppel er nog wat hazelnootolie over.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug