voor 2 personen
|
|
Schil de knolselderij en snijd de groente in blokjes.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Doe de groente en de aardappelen met de groentebouillon, het laurierblad en de tijm in een soeppan en breng dit aan de kook.
Kook het geheel in 15 minuten gaar.
Neem de pitjes uit de rode peper en snijd de peper in stukken.
Wrijf de peper in een vijzel fijn of pureer hem met een staafmixer.
Roer er de olie door.
Was de bladselderij en knip de blaadjes en steeltjes klein.
Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer.
arm de soep weer even door en roer de bladselderij er door.
Hak de walnoten grof.
Druppel aan tafel wat van de chili-olie over de soep en strooi er wat walnoten over.
Menusuggestie
Lekker met een sneetje geroosterd volkorenbrood.