Knolselderij-kastanjesoep met kastanjecrumble

Knolselderij-kastanjesoep met kastanjecrumble

  • 250 g gepelde kastanjesoep
  • 400 g knolselderij
  • 150 g ui
  • olijfolie
  • ½ theel. nootmuskaat
  • 1 kruidnagel, fijngevijzeld
  • 2 l groentebouillon
  • peper & zout
  • 1 theel. ahornsiroop
  • 1 theel. kaneel
  • 1 snuifje chilipoeder
  • 1 eetl. sojasaus
  • waterkers voor de garnering

Kook de kastanjes in licht gezouten water in ca. 10 minuten gaar.
Stoof de ui in een scheut olijfolie tot hij glazig is.
Voeg de knolselderijblokjes, nootmuskaat en kruidnagel toe en roerbak even.
Voeg de bouillon en twee derde van de kastanjes toe en laat het een halfuurtje koken op een matig vuur.
Mix de soep.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg wat extra bouillon of water toe als je de soep te dik vindt.
Hak de resterende kastanjes grof en rooster ze in een pan met de ahornsiroop, kaneel, chilipoeder en sojasaus.
Zet opzij.
Serveer de soep met de kastanjecrumble en een paar blaadjes waterkers.

Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt

Terug