Knolselderijsoep

voor 2 personen
  • ½ knolselderij
  • 1 kruimige aardappel
  • ½ liter water
  • 1 theel. mosterd
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 eetl. crème fraîche
  • zeezout naar smaak

Knolselderij en aardappel schillen, in stukjes snijden en in het water goed gaar koken.
Soep pureren door een roerzeef en op smaak brengen met mosterd, komijn, zout en crème fraîche.

Knolselderij
Knolselderij is een zeer aromatische bruin-gele of witte knol.
Hij is rijk aan calcium en fosfor.
Schil de knol voor gebruik en snijd deze in blokjes of reepjes.
Ter voorkoming van bruinkeuring kunt u de knol met citroensap besprenkelen.
Geraspte knolselderij kan ook rauw als salade worden gegeten.
Kooktijd: 15 tot 20 minuten.
Lekker in bijv. salades, roerbakschotels, soepen.
Bewaar de knolselderij maximaal enkele dagen in de koelkast.

Bron: Odin recepten

Terug