Eenvoudige knoflooksoep

  • 15 - 20 ongepelde knoflooktenen
  • 5 eetl. olie
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 takjes verse tijm
  • snufje zout
  • witte peper
  • 3 eierdooiers
  • wat geraspte kaas
  • en misschien wat crouton

Blancheer de knoflooktenen een minuut en pel ze daarna.
Smoor de tenen tien minuten in de helft van de olie, op niet te hoog vuur.
Let op dat de knoflook niet bruin wordt.
Voeg de bouillon, lijm, zout en flink wat witte peper toe.
Laat de soep een half uurtje pruttelen en breng verder op smaak.
Zeef de soep.
Bewaar een paar (hele) teentjes knoflook en doe die terug in de soep.
Houd de soep warm.
Kluts eierdooiers en giet hier beetje bij beetje de overgebleven olie bij.
Doe er een paar eetlepels soep bij en blijf mengen.
Giet uiteindelijk al roerend het mengsel in kleine beetjes bij de soep.
Garneren met een beetje kaas en misschien wat croutons en meteen serveren.

Bron: MUG Magazine

Terug