Knoflooksoep met gehaktballetjes

knoflooksoep2 (2K)

  • 15 tenen knoflook gepeld en gehalveerd
  • 3 eetl. olijfolie
  • 4 bloemige aardappelen in stukken gesneden
  • 1 l kippen- of runderbouillon
  • peper en zout
  • 1 blikje soepballetjes
  • 3 eetl. slagroom
  • 3 eidooiers
  • 2 eetl. versgehakte peterselie
  • versgemalen peper
  • 2 bruine boterhammen in dobbelsteentjes gesneden

Smoor de knoflookteentjes in twee eetlepels olijfolie op laag vuur, zonder te kleuren, in ca. 20 minuten tot ze zacht en gaar zijn.
Laat ze uitlekken en kook ze samen met de aardappelen in de bouillon tot de aardappels gaar zijn.
Pureer het geheel daarna in een keukenmachine of mixerblender.
Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg de gehaktballetjes toe.
Klop in de tussentijd de slagroom half stijf en roer de eidooiers en peterselie er door.
Breng het mengsel vervolgens op smaak met versgemalen peper en zout.
Bak daarna de brood-dobbelsteentjes in de rest van de olijfolie goudbruin en krokant.
Haal de soep van het vuur en roer vervolgens het slagroom-ei mengsel er doorheen.
Verdeel de soep over de borden en garneer met de brood-dobbelsteentjes.

Succestip
Wilt u een iets minder uitgesproken knoflooksmaak dan kunt u de knoflookteentjes ook eerst gaar koken in melk i.p.v. olijfolie.
U dient de teentjes drie keer opnieuw op te zetten in verse melk, dus iedere keer als ze hebben gekookt, weer in nieuwe melk opzetten.

Bron: Spar Succes recepten



Terug