|
|
Plaats de soepkip, takjes tijm (8) en enkele takjes peterselie in de pan.
Voeg water en een snufje zout toe.
Kook 45 minuten totdat de kip helemaal gaar is en van het bot valt.
Pluk het vlees van de kip en zet het apart.
Zeef de bouillon en houd apart.
Schil 4 teentjes knoflook en doe ze in haar geheel in een pan met een beetje olie.
Voeg het gesneden brood toe en roer.
Giet de bouillon erbij, voeg zout naar smaak toe en kook alles gedurende 10 minuten.
Roer met een garde tot het brood in stukjes uiteen valt.
Schil en snijd de resterende 2 teentjes knoflook in plakjes en maal deze samen met de andere 2 takjes tijm fijn in de vijzel.
Voeg wat aangelengde maizena toe en laat het 10 minuten koken.
Voeg de stukjes kippenvlees en gehakte peterselie toe.
Pel de kwarteleitjes en serveer de soep.