Gebonden kippensoep met room en komkommer

gebonden_kippensoep (3K)

  • 1 l kippenbouillon
  • 200 g gekookte kip in blokjes gesneden
  • 35 g gesmolten boter
  • 40 g gezeefde bloem
  • 10 cl kookroom
  • ½ komkommer in reepjes gesneden
  • 2 eetl. fijngehakte dille
  • versgemalen peper en zout

Verwarm de kippenbouillon.
Smelt in de tussentijd de boter zonder te kleuren in een ruime soeppan.
Voeg de bloem toe en laat het samen met de boter garen onder voortdurend roeren.
Het geheel laat dan uiteindelijk los van de bodem.
Laat vervolgens het bloem-boter mengsel afkoelen.
Voeg daarna al roerende de hete bouillon aan het mengsel toe, breng het geheel aan de kook en laat het op een matig vuur ca. 10 minuten doorkoken.
Zeef de soep en breng het daarna in een schone pan opnieuw aan de kook.
Voeg de komkommerreepjes, kipblokjes, kookroom en dille toe en laat dit ca. 5 minuten meekoken.
Breng de soep op smaak met peper en zout.

Succestip
Gebruik in plaats van dille bijv. verse dragon.

Bron: Spar Succes recepten

Terug