Kippensoep met rijst

Kippensoep met rijst

voor 2 personen

  • 50 g rijst
  • stukje gemberwortel
  • 1 ui
  • 250 g prei
  • 100 g wortel
  • 100 g sperziebonen
  • 1 eetl. olie
  • ½ eetl. kerrie
  • 75 cl kippenbouillon
  • 200 g kipfilet

Kook de rijst in water gaar.
Schil het stukje gemberwortel en rasp het grof.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de worteltjes in plakken en breek de sperziebonen eenmaal.
Fruit de ui met de kerrie in de olie.
Fruit de geraspte gemberwortel kort mee.
Voeg de prei, de sperziebonen en de kippenbouillon toe.
Kook de groente 5 minuten.
Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
Doe de kip en de plakjes wortel bij de soep en kook het geheel nog 5 minuten.
Roer de rijst door de soep en maak hem op smaak met peper en zout.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Gemberwortel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug