voor 6 personen
|
|
Snijd met een scherp mesje de kip van de bouten en maak de kip fijn in een keukenmachine.
Breng de kip op smaak met peper en zout en vermeng het met het ei.
Bewaar het kipgehakt in de koelkast.
Bak de botten in de boter lichtbruin aan en zet ze vervolgens op het vuur in een pan met koud water.
Breng het water aan de kook, laat het afschuimen en voeg het groenteboeket of de soepgroenten, de gebrande uien en de kruiden en specerijen toe.
Laat de bouillon ca. 2 uur op een matig vuur trekken.
Ontvet de bouillon en zeef het door een fijne doek.
Maak de bouillon eventueel helder met een clarifique (zie tip).
Draai kleine balletjes van het kipgehakt en kook deze kort met een gedeelte van de bouillon.
Laat de kipgehaktballetjes in het vocht afkoelen voor de garnituur.
Breng de groentereepjes met de lente ui en peterselie aan de kook in de bouillon en doe de gehaktballetjes erbij.
Breng de bouillon eventueel op smaak met peper en zout.
Tip
Clarifique = 3 losgeklopt eiwitt en en wat fijngesneden groenten.
Giet hier de afgekoelde bouillon overheen en breng het geheel aan de kook, met af en toe roeren.
Het eiwit zorgt ervoor dat de bouillon helder wordt.
Zeef de bouillon daarna door een fijne doek.