Kippenbouillon met asperges

Kippenbouillon met asperges

  • 4 witte asperges
  • 1 l kippenbouillon, van tabletten
  • 4 groene asperges
 
  • 2 eetl. olie
  • 2 lente-uitjes, in reepjes
  • 1 eetl. verse dragon, fijngehakt

Schil de witte asperges en verwijder de houtachtige onderkantjes.
Doe de schillen bij de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
Zeef de bouillon.
Verwijder de harde onderkantjes van de groene asperges.
Snijd witte en groene asperges in stukken van 5 cm, snijd deze stukken in dunne reepjes.
Verhit de olie en bak de asperges op hoog vuur ca. 3 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de lente-uitjes toe.
Verdeel de asperges over 4 borden en schep de hete bouillon erover.
Garneer met de dragon.

Bron: Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Gepubliceerd door: Gall & Gall

Terug