|
|
Wortelen schoonmaken en in blokjes hakken.
Snijd de ui en knoflook fijn.
Giet de kikkererwten af en spoel ze koud.
Fruit alles in 3 eetlepels hete olijfolie.
Breng op smaak met zout, chilivlokken en de gemalen komijn.
Voeg de groentebouillon toe, dek af en laat 10 minuten sudderen.
Schil de avocado en snijdt het in blokjes en meng met 1 eetlepel citroensap.
Pluk de peterselie en in stukjes hakken.
Lepel 3 eetlepels kikkererwten uit de soep, pureer de rest van de soep zeer fijn met behulp van een staafmixer.
Breng op smaak met zout, peper, chilivlokken, komijn, 1 à 2 eetlepels citroensap en suiker, met 3 eetlepels kikkererwten, avocadoblokjes en peterselie bestrooien en serveer het met 2 eetlepels olijfolie.
Het gaat heel goed samen met pitabrood.