Soep van kikkererwten met spinazie en zonnebloempitjes

Soep van kikkererwten met spinazie en zonnebloempitjes

vegetarisch

  • 400 g kikkererwten 

  • 1 bouillonblokje 

  • rasp van 1 citroen 

  • 1 theel. komijnpoeder 

  • 2 stengels bleekselderij, in halve maantjes
 
  • zwarte peper
  • cayennepeper

  • 50 g wilde spinazieblaadjes
  • 25 g zonnebloempitten, geroosterd

Zet de kikkererwten op hoog vuur op, met het vocht uit het blik.
Vul het blik met water en giet dat er ook bij.
Voor een dikke soep laat je dit achterwege. 

Als de kikkererwten koken, voeg dan het bouillonblokje, komijn en cayennepeper toe.
Voeg de citroenrasp toe.
Laat een kwartiertje koken, tot de kikkererwten gaar en zacht zijn.
Schep één soepkommetje kikkererwten uit de pan.
Pureer de rest met een staafmixer.
Doe de kikkererwten terug bij de gepureerde soep.
Proef de soep en voeg eventueel nog wat peper toe.
Was de spinazie en haal de steeltjes van de blaadjes af.
Scheur ze iets kleiner en voeg ze toe aan de soep.
Doe de halve maantjes bleekselderij erbij.
Roer nog even door en schep de soep dan in borden.
Strooi er zonnebloempitjes overheen. 


Bron: Ekoplaza

Terug