Kervelsoep met radijs

Kervelsoep met radijs

  • 180 g sjalotten
  • 200 g peterseliewortels
  • 300 g aardappelen
  • 30 g boter
  • 10 cl witte wijn
  • 50 cl groentebouillon
  • zout & peper
  • 1 bos kervel, ca. 100 g
  • 10 radijsjes
  • 20 cl slagroom
  • nootmuskaat
  • 2 eetl. citroensap

Snijd de sjalotten in fijne blokjes.
Schil de peterseliewortels en de aardappelen en snijd beide kruiselings in plakken van ca. ½ cm dik.
Verhit de boter in een steelpan.
Stoom de sjalotblokjes erin op matig vuur tot ze glazig zijn.
Voeg de peterseliewortel en aardappelschijfjes toe en stoom ze nog 2 minuten.
Voeg plantaardige bouillon en 30 cl water, een beetje zout & peper toe.
Dek de groenten af en kook ze op een matig vuur gedurende 15 - 20 minuten.
Ondertussen opzij gezet 10 stammen van de kervel.
Snij de resterende kervel grof.
Reinig en was de radijsjes en snijd ze in middelgrote blokjes.
Giet de room over de gekookte peterseliewortels en aardappelen en giet het in een keukenblender.
Voeg de grof gehakte kervel toe.
Mix alles heel fijn met een staafmixer tot de soep een lichtgroene kleur heeft.
Giet de soep terug in de pan, breng kort aan de kook en breng op smaak met zout, peper, een beetje nootmuskaat en citroensap.
Vul de kervelsoep in voorverwarmde diepe borden en bestrooi het met de resterende kervel en radijs.

Bron: essen & trinken

Terug