Kervelsoep op grootmoeders wijze

  • 300 g ongedopte, = 150 g gedopte erwtjes
  • 50 g kervel
  • ½ kop halfvolle rijst
  • 1 sjalot
  • 1 eetl. olijfolie
  • groentebouillon naar smaak
  • eventueel peper

Maak de groenten schoon.
Dop de erwtjes.
Snipper de sjalot.
Verwarm de olie en fruit de sjalot.
Voeg vervolgens de rijst en ca. ¾ liter water toe.
Kook de rijst gaar.
Voeg na ca. 15 minuten de erwtjes toe en laat de soep verder koken.
Hak de kervel zeer fijn.
Voeg de bouillon (en indien nodig meer heet water) bij de soep.
Roer er vervolgens de kervel door en laat de soep nog even goed doorwarmen.
Controleer de smaak.

Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief

Terug