Kerrie-kokossoep

kerrie-kokos (2K)

  • 0.75 l groentebouillon (van ½ bouillon tablet)
  • 2 zakjes Conimex Kerriesaus
  • 4 eetl. seroendeng
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • ketjap manis

Pel en pers de teentjes knoflook.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de knoflook 1 minuut.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Doe de kerriesauspoeder in een schaaltje en roer er 2 flinke soeplepels van de hete bouillon door.
Voeg het mengsel al roerende door de rest van de bouillon en laat de soep 2 minuten doorkoken.
Breng de soep verder op smaak met een scheutje ketjap.
Schep de soep in diepe kommen en verdeel de seroendeng erover.

Lekker anders kan ook
Vervang de ketjap door een paar eetlepels woksaus curry kokos of een scheutje sojasaus.
Gebruik in plaats van seroendeng 100 g alfalfa.

Bron: Conimex

Terug