Kastanjesoep met Râs al Hânout, sinaasappel en eendenborst

Kastanjesoep met Râs al Hânout, sinaasappel en eendenborst

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 150 g knolselderij
  • 2 eetl. boter
  • 300 g kastanjes (vacuüm verpakt)
  • 1 eetl. Râs al Hânout
  • zout
  • 10 cl sinaasappelsap
  • 80 cl groentebouillon
  • 1 eendenborstfilets, ca. 200 g
  • 2 theel. ahornsiroop
  • 100 g crème fraîche

Snijd de ui fijn.
Schil de selderij en snijd 1 cm in blokjes.
Smelt 1 eetlepel boter in een pan en fruit de uien.
Voeg selderij, kastanjes (op 2 eetlepels na) en Râs al Hânout toe en sauteer.
Kruid met zout.
Giet het sinaasappelsap en de bouillon erbij.
Dek af en laat de soep ongeveer 20 minuten sudderen op een laag vuur.
Snijd het vel van de eendenborst diagonaal in met een scherp mes, kruid het vlees rondom met zout.
Bak de eendenborst op de huid in een beklede pan op zacht tot middelhoog vuur in ca. 12 minuten knapperig.
Draai de eendenborst om, bak de vleeskant ca. 3 minuten, haal hem eruit en laat hem 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
Snijd de eendenborst in dunne plakjes.
Hak de apart gehouden kastanjes grof, voeg toe aan de pan met de resterende boter, karameliseer met ahornsiroop.
Pureer de soep fijn met de staafmixer, voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met zout.
Serveer de soep met de eendenborst en de gekarameliseerde kastanjes.

Tip
Kastanjes zijn handig vacuüm verpakt en kookklaar verkrijgbaar.
Als u wilt profiteren van het seizoen en de kastanjes vers wilt gebruiken, snijd dan de schil kruislings in en rooster de voedzame vrucht ongeveer 10 minuten in de oven op 200 °C.

Bron: essen & trinken

Terug