Kastanjesoep

kastanjesoep (4K)

  • 1 sjalot
  • 1 rode grapefruit
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g gare tamme kastanjes (of 500 g ongepelde kastanjes (¹
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 bosuitje
  • 4 zwarte olijven

Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Boen de grapefruit schoon en snijd een klein stukje van de schil af.
Snijd het stukje schil heel fijn.
Pers de grapefruit uit.
Fruit de sjalot en de grapefruitschil in de olie en pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de kastanjes toe met de bouillon en laat dit 5 minuten koken.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
Snijd de olijven in plakjes.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine heel fijn.
Roer er het grapefruitsap door en breng weer aan de kook.
Verdeel de soep over 4 borden en garneer met ringetjes bosui en de olijven.

¹) Snijd met een scherp mesje de tamme kastanjes aan de platte kant kruislings in.
Kook de kastanjes in water in 15 minuten gaar.
Pel de kastanjes zo heet mogelijk, dan laat het bruine velletje zich ook goed verwijderen.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht krokante kikkererwtenkoekjes met rode uienchutney, geroerbakte groene kool en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug