|
|
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Boen de grapefruit schoon en snijd een klein stukje van de schil af.
Snijd het stukje schil heel fijn.
Pers de grapefruit uit.
Fruit de sjalot en de grapefruitschil in de olie en pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de kastanjes toe met de bouillon en laat dit 5 minuten koken.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
Snijd de olijven in plakjes.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine heel fijn.
Roer er het grapefruitsap door en breng weer aan de kook.
Verdeel de soep over 4 borden en garneer met ringetjes bosui en de olijven.
¹) Snijd met een scherp mesje de tamme kastanjes aan de platte kant kruislings in.
Kook de kastanjes in water in 15 minuten gaar.
Pel de kastanjes zo heet mogelijk, dan laat het bruine velletje zich ook goed verwijderen.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht krokante kikkererwtenkoekjes met rode uienchutney, geroerbakte groene kool en aardappelpuree.
|
|
Hak de sjalotten, snijd de selderij in blokjes en bak ze in boter met de gepelde kastanjes.
Vul met bouillon en kook alles in 30 à 40 minuten tot alles zacht is.
Pureer met een blender, voeg naar behoefte water toe, breng op smaak met zout, peper en balsamico azijn.
Klop de room stijf, schik de soep met room en geroosterde broodblokjes en tuinkers in borden.
Kastanjes zijn erg vullend.
Als u een compleet menu plant, kunt u beter een kleine portie soep in koffiekopjes zoals cappuccino serveren.
De hoeveelheid is dan voldoende voor 6 à 8 porties.