Stevige kapucijnersoep met rode biet en citroen

Stevige kapucijnersoep met rode biet en citroen

  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 gekookte bieten, in stukjes
  • 800 g gekookte kapucijners plus kookvocht (of 1½ literblik)
  • 1 citroen, gehalveerd

Fruit de ui en de knoflook rustig samen in de olie tot de ui zacht wordt, met het deksel schuin.
Voeg de biet en kapucijners met hun kookvocht toe.
Neem een beslissing: stamp voor een grovere soep of pureer met de staafmixer voor een gladder resultaat.
Stampen en kort staafmixeren is de tussenoplossing.
Voeg zoveel water toe als nodig en breng daarna op smaak met zout of (een stukje) bouillonblok.
Mensen die wel wat opluchtends kunnen gebruiken voegen chilipeper toe.
Knijp aan tafel gul citroen in de soep.

Het moge duidelijk zijn dat hier naar hartenlust aan gesleuteld en aan toegevoegd kan worden; zo kan een klodder Griekse yoghurt de citroen vervangen.

Bron: Onno Kleyn

Terug