Kapucijnersoep

Kapucijnersoep

vegetarisch, voor 2 personen

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 eetl. olie
  • 40 cl groentebouillon, van tablet
  • ½ blik gepelde tomaten
  • 1 kleine pot kapucijners
  • 1 mespunt tijm of bonenkruid
  • mespunt chilipoeder

Maak de groente schoon.
Snijd de bleekselderij in smalle repen.
Snijd de ui en de knoflook klein.
Snijd de paprika in blokjes.
Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
Smoor de paprika kort mee.
Voeg de groentebouillon en de tomaten toe en breng dit aan de kook.
Kook de soep 10 minuten.
Roer er de uitgelekte kapucijners door en warm dit snel door.
Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipeper.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Gepelde tomaten in blik over?
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.

Bron: Voedingscentrum

Terug