Kapucijnersoep

Kapucijnersoep

vegetarisch, voor 2 personen

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 eetl. olie
  • 40 cl groentebouillon, met minder zout
  • ½ blik gepelde tomaten
  • 1 kleine pot kapucijners
  • 1 mespunt tijm of bonenkruid
  • mespunt chilipoeder
  • 5 volkoren boterhammen

Maak de groente schoon.
Snijd de bleekselderij in smalle repen.
Snijd de ui en de knoflook klein.
Snijd de paprika in blokjes.
Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
Smoor de paprika kort mee.
Voeg 25 cl water met het stukje bouillontablet en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
Kook de soep 10 minuten.
Spoel de kapucijners af.
Roer de kapucijners door de soep en warm dit goed door.
Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipoeder.
Geef er driehoekjes brood bij.

Tomatenblokjes over?

Bron: Voedingscentrum

Terug