Jonge kapucijnersoep

Jonge kapucijnersoep

voor 2 personen

  • 50 g achterham (dikke plak)
  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine ui
  • ¾ eetl. vloeibare margarine
  • 4 dl bouillon
  • 1 klein blik jonge kapucijners
  • selderij

Snijd de ham in blokjes.
Maak de groente schoon.
Snijd de prei in ringen, de paprika in blokjes en de ui in snippers.
Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de prei kort.
Bak de blokjes ham mee.
Voeg de paprika toe met de bouillon en de uitgelekte kapucijners.
Breng dit aan de kook en kook de soep 5 - 8 minuten.
Maak de soep op smaak met kleingesneden selderij en peper.

Menusuggestie
Lekker met brood.

Selderij over?:
Wikkel de rest van de selderij in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Bron: Voedingscentrum

Terug