Jonge kapucijnersoep

Jonge kapucijnersoep

voor 2 personen

  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 kleine pot of klein blik jonge kapucijners, uitlekgewicht ca. 250 g
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 2 plakjes achterham
  • 4 takjes selderij
  • peper
  • 4 volkoren boterhammen

Maak de groente schoon.
Snijd de prei in ringen, de paprika in blokjes en de ui in snippers.
Spoel de kapucijners af in een zeef.
Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de prei kort.
Snijd de ham in reepjes.
Bak de ham mee met de groente.
Voeg de paprika toe met 25 cl water en de kapucijners.
Breng dit aan de kook en kook de soep 5 minuten.
Was de selderij en knip het klein.
Maak de soep op smaak met selderij en peper.

Menusuggestie
Lekker met brood.

Selderij over?

Bron: Voedingscentrum

Terug