Gevulde Japanse misosoep

japanse_misosoep (1K)
vegetarisch
  • 200 g verse tofu
  • 100 g champignons
  • 50 g shiitake paddestoelen
  • 3 lente-uitjes
  • 1 eetl. eventueel rijstwijn
  • 2 Japanse Miso Soep Kruidenpasta
  • 2 eetl. wokolie

Laat de tofu uitlekken en snijd de in blokjes.
Maak de champignons en de shiitakes schoon met keukenpapier.
Snijd de steeltjes uit de shiitakes.
Snijd de champignons en de shiitakes in plakjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Verhit de olie in een kookpan.
Roerbak de paddestoelen 3 minuten.
Voeg de tofu toe en bak nog 1 minuut.
Giet 41½ cl kokend water en de inhoud van de zakjes miso soep in de pan.
Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Roer vlak voor het serveren de rijstwijn en de lente-uitjes door de soep.

Suggesties

Vervang de tofu door blokjes kipfilet.

Bron: MeiAsia - Echt Aziatisch Koken

Terug