Jagerschotel

Jagerschotel

  • 10 g gedroogde gemengde paddenstoelen
  • 2 tomaten
  • 250 g witte kool
  • 3 uien
  • 300 g champignons
  • 100 g oesterzwammen
  • 5 eetl. olie
  • zout
  • peper
  • suiker
  • 50 cl groentebouillon
  • 4 takjes marjolein
  • 2 laurierbladeren

Verkruimel de gedroogde champignons grof en laat ze weken in 10 cl heet water.
Verwijder het steeltje van de tomaten.
Giet kokend water over de tomaten in een hittebestendige kom.
Na 1 minuut afgieten, onder koud water laten afschrikken en ontvellen.
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaden en snijdt het vruchtvlees in blokjes.
Maak de witte kool schoon en snijd deze in stukken van ca. 2½ cm.
Halveer de uien en snijd ze in reepjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C (circulerende lucht 180 °C).
De verse champignons, halveren afhankelijk van de grootte.
Bak in een hete pan met 3 eetlepels olie rondom tot ze lichtbruin zijn, voeg zout toe.
Haal het uit de pan.
Stoof de kool en uien met 2 eetlepels olie gedurende 5 minuten.
Breng op smaak met zout, peper en een snufje suiker.
Voeg de bouillon, geweekte champignons en de geweekte champignons toe en breng aan de kook.
Haal de marjolein van de takjes samen met het laurierblad en voeg toe aan de stoofpan.
Meng er verse champignons en tomatenblokjes door.
In een hete oven op een rooster, in het onderste derde van de oven, afgedekt in 30 minuten klaar koken.
Breng op smaak met zout & peper.

Bewaar de resterende witte kool in plasticfolie in de koelkast.
Ongeveer 7 dagen houdbaar.
Als u wilt, kunt u er onze koolplakken van maken.

Bron: essen & trinken

Terug