Italiaanse groentesoep met bascilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

italiaanse_groentesoep (3K)

voor 26 personen

  • 1 potje witte bonen in tomatensaus
  • 1½ l kippenbouillon)
  • 1 winterwortel in blokjes gesneden
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden prei
  • 4 ontvelde pruimtomaten, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
  • 100 g fijne groene boontjes, net gaar gekookt en in stukjes van ca. 2 cm
  • 150 g gekookte, grove macaroni
  • 4 eetl. groene pesto)
  • 2 eetl. gebakken pijnboompitten
  • 4 eetl. Parmezaanse kaas
  • 1 vers afgebakken ciabatta brood
  • peper en zout

Breng de bouillon aan de kook samen met de witte bonen, wortel en ui.
Voeg wanneer het geheel kookt, de courgette, prei en groene boontjes toe.
Laat het geheel doorkoken tot de groenten net gaar zijn.
Voeg op het laatst de macaroni en tomaatblokjes toe en laat dit even meegaan.
Breng de soep vervolgens op smaak met peper en zout.
Roer tenslotte de pesto door de soep.
Garneer de soep met pijnboompitten en Parmezaanse kaas en serveer de soep met vers afgebakken ciabatta brood.

Succestip
Maak de soep een dag van tevoren zodat alle smaken goed zijn doorgetrokken.

Bron: Spar Succes recepten

Terug