Italiaanse broodsoep

Italiaanse broodsoep

voor 2 personen

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • (oude) bruine of volkoren boterhammen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 kleine courgette
  • 1 klein potje witte bonen, uitlekgewicht ca. 250 g

Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
Snijd 3 boterhammen in dobbelsteentjes.
Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
Voeg de tomatenblokjes toe met de dobbelsteentjes brood en 10 cl water.
Verkruimel het pepertje er boven.
Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten koken.
Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.
Voeg de courgette toe en kook de courgette in de soep in ca. 5 minuten gaar.
Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af en roer ze door de soep.
Warm de soep goed door.
Rooster eventueel de rest van het brood en geef het bij de soep.

Courgette over?

Bron: Voedingscentrum

Terug