Italiaanse broodsoep

voor 2 personen

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 sneetjes (oud) bruinbrood
  • 1 eetl. olie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 kleine courgette
  • 1 klein potje witte bonen

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
Snijd het brood in dobbelsteentjes.
Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
Voeg de tomaten met het vocht toe met de dobbelsteentjes brood en de bouillon.
Verkruimel het pepertje er boven.
Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten koken.
Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.
Voeg de courgette toe en kook de courgette in de soep in ca. 5 minuten gaar.
Laat de witte bonen uitlekken en roer ze door de soep.
Warm de soep goed door.

Bron: Voedingscentrum

Terug