|
|
Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Was en rasp de schil van de limoen.
Pers de limoen uit.
Breng de bouillon met de kruidenmix, de plakjes knoflook en de limoenrasp in een grote wok op het hoogste vuur aan de kook.
Was en snijd ondertussen de spitskool in smalle reepjes.
Snijd de visfilet in blokjes van ca. 3 cm.
Voeg de koolreepjes aan de bouillon toe en laat ze ca. 3 minuten koken.
Voeg dan de visblokjes toe en laat deze ca. 3 minuten meekoken.
Voeg de mihoen toe en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
Voeg het limoensap (naar smaak) toe en schep de Indonesische knoflook-koolsoep in 4 diepe borden of grote kommen en strooi er wat gebakken uitjes over.
Lekker anders kan ook
In plaats van spitskool kun je ook Chinese kool, paksoi of 300 g spinazie gebruiken.
Vervang de visblokjes door 250 g rauwe gepelde garnalen.
Op tafel
Zet sojasaus en/of kecap en sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.