Indiase dhal

indiase_dhal (3K)

  • 300 g gedroogde groene of groenbruine linzen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 eetl. kerrie (masala)
  • 2 theel. komijn
  • 3 tenen knoflook
  • een scheutje olie
  • 1 tot 2 bouillonblokjes
  • evt. vers korianderblad

Week de linzen een half uur in water (u kunt ze ook ongeweekt iets langer koken).
Kook ze in water met bouillonblokjes in ongeveer 45 minuten gaar.
Fruit de ui in olie.
Voeg de specerijen en de knoflook aan de ui toe en roer er daarna de gekookte linzen en het fijngeknipte korianderblad door.
Pureer het mengsel naar wens.
Serveer deze dhal met chapati's of basmatirijst en gestoofde groente.
Afgekoeld is dit kruidige linzenmengsel ook erg lekker.

Bron: Odin recepten

Terug