Ierse preisoep met baconchips

  • 4 preien
  • 4 aardappelen
  • 4 eetl. boter
  • 1 l kippenbouillon
  • 8 plakken bacon
  • zout
  • zwarte peper
  • klein uitje
  • 2 dl. kookroom

Snijd de prei in halve ringen en de geschilde aardappelen in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Smelt de boter en fruit hierin het uitje voeg de prei toe en bak deze ongeveer 5 minuten al omscheppend mee.
Voeg de bouillon en de aardappelblokjes toe en laat het geheel een ½ uur zachtjes koken.
Bak intussen de bacon uit en laat het uitlekken op keukenpapier.
Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout.
Voeg de kookroom toe en laat alles nog even doorwarmen.
Geef er apart de baconchips bij.

Bron: De Oude Muur

Terug